diumenge, 3 de maig del 2009

Competències bàsiques Presentació

Presentació comunicativa de I. Palahí (realització N. Alart), directori complet de contingut. Motivadora. I el tema musical d'Imagine de John Lennon sempre té ressonàncies en nosaltres que capta el nostre cervell esquerra abans no ho pensem.

Bé per la referència a les intel·ligències múltiples del professor H. Gardner, 8 1/2 (8 1/2 com Fellini). Ens interessa estudiar La inteligencia reformulada (Gardner 1999) en castellà a Paidós. Caldrà desenvolupar iniciatives potents, integrals per a les diferents competències. La comprensió d'intel·ligències múltiples en un aprenentatge cooperatiu a l'aula ens permetrà suscitar en cada alumne aquell comportament intel·ligent que articularà la seva personalitat amb seguretat pròpia sense desatendre totes les formes d'intel·ligència humana de les que som capaços per herència cultural.

La presentació amb dibuixos naïf desdibuixa els continguts que cal subratllar. La comptència COMUNICATIVA-LINGÜÍSTICA-AUDIOVISUAL indissociable no subratlla AUDIOVISUAL. En canvi, sempre es subratlla TIC i TAC que són solament l'instrument. No podem deixar el contingut, el llenguatge verboicònic (pensament construït a través d'imatges) que cal aprendre a descodificar i comprendre les figures retòriques.

Molt bé per posar l'accent en el docent: organitzador de situacions d'aprenentatge (menys classe des de la pissarra, encara que sigui blanca o digital). Molt bé per posar l'accent en l'equip docent que s'ha de nodrir de la iniciativa i feina de cadascú.
MTP


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada