dimecres, 15 de febrer del 2012

Parlem de drogues. Exposició itinerant, ara a Barberà del Vallès. Una proposta per a nois i noies en temps de lleure amb informació científica.

Parlem de drogues.

De ruta amb ExpoCaixa

Plaça de la Vila
Barberà del Vallès

Del 15 de febrer al 2 de març

Com afecten les drogues al cervell, als òrgans i a les nostres conductes? Com es torna una persona addicta? Estem realment informats dels efectes de les drogues?

A aquestes i altres preguntes hi trobaran resposta les persones que visitin l'exposició "Parlem de drogues". La mostra, que recorre nombroses ciutats del territori espanyol, s'inicia amb l'impacte social de les drogues i, a través d'innovadors mòduls interactius i audiovisuals, descobreix els efectes que sobre el cervell i sobre la conducta genera el consum de drogues. L'objectiu és refutar els mites que els joves tenen sobre la possibilitat de controlar el seu grau d'addicció a les drogues, trencar amb els estereotips i explicar el procés d'addicció que comporta el consum repetit d'una droga, basat en la generació d'una tolerància que deriva en dependència física o psíquica de qui la consumeix.

Aquesta exposició s'emmarca dins del programa "Parlem de drogues" i té la finalitat de prevenir el consum de drogues entre els joves i proporcionar eines perquè tinguin una actitud crítica davant les drogues. Tu decideixes.

Entra a www.parlemdedrogues.org (Obre en una finestra nova), on pots visitar l'exposició en 3D i disposar de tots els materials del programa "Parlem de drogues".



Instal·lada al cor de la ciutat, a la plaça de la vila. Per anar-hi en grup d'amics i després anar a berenar i parlar. Per anar-hi amb els pares i refer la comunicació a vegades interrompuda. Per tractar-ho a l'institut a classe de tutoria amb els professors, adults compromesos amb els joves i la llibertat de decidir la vida; informats i amb coneixement, això sí.


De fet és una proposta epr a tots els ciutadans i ciutadanes. Els infants acompanyats de pares o avis. Els joves autònomament o en diàleg amb els pares o germans grans. Els adults per a millor coneixement i poder contribuir al coneixement des seus fills o veïns. Les associacions i clubs coma llocs de conversa participant.



VISITA VIRTUAL

Alumnat Professorat

A través d’aquestes unitats didàctiques tractarem la temàtica de les drogues des d’un punt de vista científic que ens permetrà:

  • conèixer què són les drogues i en què consisteix el procés d’addicció,
  • quina n’és la base neuronal
  • i quins efectes causen en el cervell i la salut en una etapa, l’adolescència, en què el desenvolupament orgànic no s’ha completat.
MATERIAL
Unitat didàctica 1 Professorat Com ens comportem? Descarregar material PDF
Unitat didàctica 2 Què ens passa al cervell? Descarregar material PDF
Unitat didàctica 3 Què li passa al nostre cos? Descarregar material PDF
Kit Educatiu Parlem de Drogues
Kit Educatiu "Parlem de Drogues" Recurs educatiu per a abordar el tema de les drogues a l’escola. Descarregar pdf
Guia NIDA
Guia NIDA Institut Nacional sobre l'Abús de Drogues.
Material complementari per preparar l'activitat a classe.
Descarregar material PDF
Guia PNSD
Guia PNSD
(Pla Nacional Sobre Drogues)
Ministeri de Sanitat i Política Social.
Tota la informació sobre cadascuna de les drogues.
Descarregar material PDF


DISPOSEU DE TOTS AQUESTS DOCUMENTS I MÉS
http://www.hablemosdedrogas.org/ca/Unidades_profesorado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada